Läti toiduettevõtted osalesid Tartu ettevõtlusnädalal
Seminar „Taim ja toit – turundusvõimalused väiketootjatele“ pakkus Eesti ja Läti ettevõtjatele võimaluse ühiselt arutleda, kuidas leida parimad müügiargumendid ning millised on võimalused eristumiseks. Oma kogemusi tutvustasid MTÜ Sibulatee ja OÜ Andre Juustufarm. Järgnenud „Ideede teisipäeva“ raames tutvustas 20 aastat Eesti suurimat joogitootjat A. Le Coq juhtinud Tarmo Noop oma arusaamu sellest, millised on ettevõtte kriitilised edutegurid.
A. Le Coqi juht Tarmo Noop tutvustab ettevõtte edutegureid
Järgmisel hommikul oli Läti ettevõtjatel võimalus tutvuda AS Tartu Turg tegevusega. Ettevõtte tegevjuhi Ivo Tombaku korraldatud ringkäik andis muuhulgas ülevaate ka hiljuti renoveeritud Tartu turuhoone nö köögipoolest. Läti delegatsiooni liikmed osalesid samuti funktsionaalset toitu tutvustaval seminaril, kus teemat avas OÜ BioCC esindaja Andre Veskioja. Võimalus oli degusteerida AS Sangaste Linnas funktsionaalsete putrude sarja Helen Helde kuuluvaid tooteid koos AS Bacula funktsionaalsete moosidega.
Läti ettevõtjate külaskäigu üheks tipphetkeks oli kontaktüritus, mille käigus kohtuti kohale tulnud Eesti firmadega. Suhtlus oli aktiivne ning loodetavasti tulemuslik. Tagasiteel külastas Läti delegatsioon Polli teadmistepõhiste tervise- ja loodustoodete kompetentsikeskust.
Visiit sai teoks Interreg EstLat projekti Delbi 2 toel, mille üheks partneriks on Eesti Kaubandus-Tööstuskoda. Projekti ettevõtmiste kohta leiab infot www.delbi.eu.
Läti ja Eesti ettevõtjad kontakte loomas